flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Бориспільським міськрайонним судом Київської області прийнято низку рішень про звільнення від відбування частини покарання умовно-достроково щодо засуджених осіб, які стали на шлях виправлення, у зв’язку з бажанням останніх стати до лав Збройних Сил Украї

06 березня 2022, 10:58

04.03.2022 року Бориспільським міськрайонним судом Київської області прийнято низку рішень про звільнення від відбування частини покарання умовно-достроково щодо засуджених осіб, які стали на шлях виправлення, у зв’язку з бажанням останніх стати до лав Збройних Сил України для захисту суверенітету і незалежності України. 

 

Бориспільський міськрайонний суд Київської області станом на 06.03.2022 року продовжує здійснювати правосуддя в межах своєї юрисдикції у відповідності до Конституції України, діючого законодавства України в умовах запровадженого військового стану із встановленням чергування суддів та працівників суду.

З метою забезпечення безпеки працівників інші судді та працівники, які не залучені до чергування виконують свої обов’язки дистанційно. До чергування залучаються місцеві судді та працівники. Серед суддів та працівників суду немає осіб, які б залишили кордони Держави України, тобто вони залишились на території України і продовжують виконувати свої обов’язки.

Судом забезпечується розгляд невідкладних справ, які пов’язані із забезпеченням діяльності військово-цивільної адміністрації, розгляду адміністративних правопорушень на території району (негайний розгляд), та справ пов’язаних із розслідуванням кримінальних злочинів (тяжкі та особливо тяжкі), де відносно підозрюваних чи обвинувачених передбачена можливість дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

З цього приводу судом за період з 24.02.2022 року по 05.03.2022 року проведено 42 судові засідання щодо осіб, які утримуються під вартою чи відбувають покарання  у виправній установі.

Слід звернути увагу, що 04.03.2022 року суддями суду розглянуті і задоволені клопотання засуджених та адміністрації виправної установи про умовно-дострокове звільнення осіб, засуджених за нетяжкі та тяжкі злочини (не пов’язані із заподіянням життю чи здоров’ю громадян, крім одного випадку), які стали на шлях виправлення і довели таке виправлення. При цьому суддями вивчались матеріали особових справ таких осіб та враховувалась їхня позиція стати до лав Збройних Сил України для захисту від збройної агресії Російської Федерації. За повідомленням адміністрації виправної установи зазначені громадяни під наглядом представників військового комісаріату поставлені на військовий облік та найближчим часом будуть призвані до лав ЗС України.

Крім того, адміністрація установи звільняє з місць позбавлення волі учасників бойових дій, які мають досвід військових операцій, і які відбули покарання, чи заслуговують на звільнення з інших підстав у встановленому законодавством України порядку.

Після відновлення роботи всіх установ в мирний час та відновлення роботи суду у звичайному режимі, про час та місце проведення судових засідань учасники проваджень та сторони будуть повідомлені додатково.

Для забезпечення Вашої безпеки:

Прошу Вас подавати документацію (звернення, листи) шляхом електронного  листування (електронна пошта суду inbox@bpm.ko.gov.ua), зв'язок телефоном стаціонарний (+380 (4595) 6 76 19), моб. тел. +380 (67) 2203641.

ОНОВЛЕНІ дані: чергова частина поліції +380937995328; приймальне відділення Бориспільської лікарні +380685828961.

 

Ми Разом. Ми працюємо.

Бориспільський міськрайонний суд Київської області.