flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Резонансна справа, пов'язана з військовою агресією російської федерації проти України

14 грудня 2023, 12:32

Враховуючи суспільний інтерес до кримінальних проваджень пов’язаних з військовою агресією російської федерації проти України, Бориспільський міськрайонний суд Київської  області  інформує громадськість про надходження до суду  31 жовтня 2023 року обвинувального акту за обвинуваченням І. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України («Державна зрада»).

Згідно обвинувального акту обвинувачений І., маючи активну проросійську позицію та на виконання вказівок представника рф, з метою надання допомоги представникам держави-агресора в проведенні  підривної діяльності проти України, І. за грошову винагороду зафіксував, за допомогою особистого мобільного телефону, місце розташування Сил оборони України на території Бориспільського району, а саме місце дислокації військовослужбовців ЗС України.

Ухвалою суду від 01 листопада 2023 року призначено підготовче судове засідання на 14 листопада 2023 року.

Ухвалою суду від 14 листопада 2023 року  кримінальне провадження призначено до судового розгляду на 22 грудня  2023 року.

Звертаємо вашу увагу, відповідно до вимог ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.