flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа, пов'язана з військовою агресією російської федерації проти України

19 грудня 2023, 12:51

Враховуючи суспільний інтерес до кримінальних проваджень пов’язаних з військовою агресією російської федерації проти України, Бориспільський міськрайонний суд Київської  області  інформує громадськість про надходження до суду 07 вересня 2023 року обвинувального акту за обвинуваченням Б. щодо вчинення нею кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 436-2 та ч.1 ст. 110 КК України («Виправдовування, визнання правомiрною, заперечення збройної агресiї росiйськоi федерацiiї проти України, глорифiкацiї її учасникiв», «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України»).

Згідно обвинувального акту Б. обвинувачується у поширенні матеріалів, у яких міститься заперечення збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році та у розповсюдженні матеріалів із закликами до дій вчинених з метою зміни території і державного кордону України.

Ухвалою суду від 15 вересня 2023 року призначено підготовче судове засідання  на 21 вересня 2023 року.

Ухвалою суду від 21 вересня 2023 року  до обвинуваченої Б. застосовано примусовий привід в зв’язку з її неявкою до суду.

Ухвалою суду від 01 грудня 2023 року доручено Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області призначити адвоката для здійснення захисту за призначенням обвинуваченій Б. та забезпечити попереднє знайомлення і його прибуття в приміщення Бориспільського міськрайонного суду Київської області для участі у судовому розгляді згідно вимог КПК України.

Наступне судове засідання відбудеться   08 січня 2024 року.