flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд покарав чоловіка, який вчиняв домашнє насилля відносно своєї матері

25 березня 2024, 11:58

Бориспільський міськрайонний суд  Київської області затвердив угоду про примирення, укладену між потерпілою й обвинуваченим.

Суд встановив, що раніше обвинувачений К. неодноразово був притягнутий до адміністративної відповідальності  за вчинення домашнього насильства  за ч. ч. 1, 2 ст. 173-2 КУпАП відносно своєї матері, з якою він спільно проживає.

Так, 02.01.2024 приблизно о 09.00 годині,  обвинувачений К. знаходячись за місцем свого проживання та перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, вчинив конфлікт із своєю матір’ю, а саме: ображав її нецензурними словами, які принижують честь і гідність потерпілої, висловлював погрози фізичною розправою.

В результаті вчинення систематичного домашнього насильства з боку обвинуваченого К.  відносно своєї матері, відповідно до висновку експертизи, у потерпілої  виникли зміни в психоемоційному стані у вигляді лабільності емоційних переживань, накопичення емоційних переживань образливості, приниження гідності та розгубленості почуттів, які перешкоджають її соціальному функціонуванню як особистості, що призвело до виникнення у потерпілої психологічних (моральних) страждань.

Таким чином, К. обвинувачується в домашньому насильстві, тобто умисному систематичному вчиненні психологічного насильства щодо своєї матері,  що призводить до психологічних страждань потерпілої, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126-1 КК України.

Обвинуваченого К. визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126-1 КК України та призначено покарання у виді громадських робіт строком 150 (сто п’ятдесят) годин.

Відповідно до ст. 91-1 КК України  до  К. застосовано обмежувальні заходи та направлено його для проходження програми для кривдників, строком 3 (три) місяці до органу місцевого самоврядування.

Бориспільський міськрайонний суд Київської області