flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

09 липня 2013, 13:58

З метою підвищення прозорості в діяльності судів, обізнаності широкої громадськості з їх роботою, забезпечення права вільного доступу громадян до інформації 21 травня 2013 року в Бориспільському міськрайонному суді Київської області  організовано проведення заходу  «День відкритих дверей» для учнів старших класів. Учні дев’ятого класу Бориспільської ЗОШ  І-ІІІ ступенів № 1 з великим бажанням відвідали цей захід.

Школярі були ознайомлені з роботою суду, зокрема з облаштуванням залів судових засідань, отримали можливість побувати в залі судового засідання, де відбуваються судові розгляди кримінальних і цивільних справ, було доведено  відвідувачам про те, як триває власне процес розгляду справи.

Винятково цікавою пройшла зустріч з суддею Бориспільського міськрайонного суду Київської області Борцем Євгеном Олександровичем, де діти брали участь у лекції на тему: «Правова свідомість і правова культура». Дев’ятикласникам було доведено, що саме правова культура та правове виховання населення є со­ціальною гарантією дії верховенства правового закону в суспільстві. Також було детально  ознайомлено з правилами поведінки відвідувачів в судовому засіданні та приміщенні суду.

У всіх учасників цього заходу від цієї зустрічі залишилися багато вражень та позитивних емоцій, і хотілось  вірити в те, що після проведення такого заходу  деяким школярам вдалось донести розуміння правової свідомості, для того щоб в подальшому дорослому житті  не робити помилок.