flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо повідомлень, розміщених в місцевих ЗМІ, відносно нанесення тяжких тілесних ушкоджень лікарю Бориспільської ЦРЛ особою Азербайджанської національності

09 липня 2013, 12:48

Зважаючи на повідомлення в деяких міських та районних засобах масової інформації оголошень щодо рішення Бориспільського міськрайонного суду Київської області з приводу звільнення підозрюваного у вчиненні умисних тяжких тілесних ушкоджень, передбачених ч.1 ст. 121 КК України, лікарю Бориспільської ЦРЛ Замотіну Р.О., розповсюджених депутатами міської ради, суд повідомляє наступне.

У відповідності до ухвали слідчого судді Вознюка С.М. від 01.06.2013 року відносно указаного підозрюваного, громадянина Азербайджану, застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою строком до 31.07.2013 року з визначенням розміру застави в розмірі 50 мінімальних заробітних плат (57035 грн. 00 коп.).

Рішення суду з приводу визначення розміру застави, передбачено ст. 183  КПК України 2012 року, а не визначення такого розміру є правом суду.

Зазначене рішення слідчого судді набрало законної сили, оскільки у 7 денний термін не було оскаржено підозрюваним, його захисником або прокурором. Крім того, зазначене рішення, на момент його винесення, відповідало судовій практиці з приводу застосування запобіжних заходів у виді тримання під вартою з урахуванням тяжкості злочину та обставин, викладених в клопотанні органу досудового слідства.

Слід зазначити, що оскільки в інтересах підозрюваного внесено відповідний розмір застави, останнього звільнено з під варти з Броварського ІТТ, де він тимчасово утримувався. Після звільнення з під варти у підозрюваного залишились обов’язки, установленні згідно зазначеної ухвали слідчого судді, в тому числі щодо обов’язкової явки на виклик працівників міліції, не залишати місця свого постійного проживання в Україні (останній мав посвідку на постійне місце проживання на території України) та заборони спілкування з свідками події і потерпілим.

Указаний підозрюваний інших кримінальних правопорушень відносно мешканців м. Борисполя та Бориспільського району не вчиняв.

Таким чином, повідомлення депутатів міської ради про винесення судом цинічного, протиправного та протизаконного рішення, не відповідає дійсності.