flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про розгляд кримінальної справи по обвинуваченню Куделі щодо факту загибелі народного депутата Чорновола М.В.

15 липня 2013, 13:07

Розгляд кримінальної справи щодо факту смерті народного депутата України В’ячеслава Максимовича Чорновола.

17.01.2012 року до Бориспільського міськрайонного суду надійшла кримінальна справа по обвинуваченню Куделі В.М.

Дії Куделі Володимира Миколайовича досудовим слідством кваліфіковані за ст.215 ч.3 КК України (в редакції 1960 року), у зв»язку із заподіянням внаслідок ДТП смерті двох осіб та отриманням тяжких тілесних ушкоджень однією особою. Подія мала місце в березні 1999 році. Внаслідок цього загинув народний депутат України В»ячеслав Чорновіл.

Судом надано дозвіл на проведення фото та відео зйомки засобами масової інформації, оскільки учасники процесу не заперечували щодо їх присутності під час розгляду справи.

По даній справі винесена постанова про відмову у задоволенні клопотання потерпілої сторони про направлення справи на додаткове розслідування зі стадії попереднього розгляду справи та  постанова про відмову у задоволенні клопотання захисника підсудного про закриття кримінальної справи в порядку ст. 11-1 КПК України у зв’язку з закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності.

Під час дослідження матеріалів справи судом було залучено до справи цивільного відповідача Сільськогосподарське ТОВ «Лугівське » та цивільного позивача Інвестиційну компанію «КІНТО».

Після дослідження матеріалів кримінальної справи, потерпілою стороною повторно заявлено клопотання про виклик додаткових свідків, оскільки потерпілі не погоджуються з кваліфікацією злочину, що інкримінується обвинуваченням підсудному Куделі В.М.

        У зв’язку з клопотанням потерпілої сторони судом винесено постанову та доручено Управлінню  СБУ в м. Києві та Київської області встановити дійсне місце знаходження (проживання) вказаних свідків для подальшого виклику до суду.

Так, з метою дотримання розумних строків та враховуючи складність справи, судом вживаються заходи для допиту додаткових свідків, які полягають у наданні примусових приводів та окремих доручень органу досудового слідства.

Повідомляємо, що розгляд даної кримінальної справи відбувається у відкритому судовому засіданні.

Судові засідання відбудуться о 10 год. 00 хв.  15.07.2013 року та 16.07.2013 року в приміщенні суду.