flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Порядок виклику до суду учасників судового процесу,місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи яких невідомо

28 грудня 2017, 16:37

Оновленою редакцією Цивільного процесуального кодексу змінено порядок виклику до суду – учасників судового процесу, місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи яких невідомо.

Встановлено, що виклик до суду відповідача, третьої особи, свідка зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи якого невідоме, викликається до суду через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів до дати відповідного судового засідання. З опублікуванням оголошення про виклик відповідач вважається повідомленим про дату, час і місце розгляду справи.

Порядок публікації оголошень на веб-порталі судової влади України визначається Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

З метою реалізації вказаної законодавчої норми, Бориспільський міськрайонний суд запроваджує розділ «Судові виклики», де відображатиметься інформація про виклик осіб. Додатково, оголошення про виклик осіб дублюватиметься в «Новинах» установи.