flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Бориспільський міськрайонний суд Київської області інформує про хід розгляду резонансної справи за обвинуваченням Головко В.Л., Батюк І.Р., Шпига В.П.

30 січня 2018, 09:55

В провадженні Бориспільського міськрайонного суду Київської області перебуває обвинувальний акт відносно  Головко Володимира Леонідовича,  Батюка Ігоря Романовича,  Шпиги Валерія Петровича щодо вчинення ними кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст. 367 КК України. Вказаний обвинувальний акт затверджений прокурором.

Стаття 367 КК України «Службова недбалість». Частина 2 даної статті передбачає: те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

В судове засідання, яке відбулося 29.01.2018 року у кримінальному провадженні не з’явилися потерпілі, які були повідомлені належним чином про час та місце розгляду справи.

По даному кримінальному провадженню явка потерпілих є обов’язковою.

Відповідно до Кримінально-процесуального кодексу України, якщо в судове засідання не прибув за викликом потерпілий, який належним чином повідомлений про дату, час і місце судового засідання, суд, заслухавши думку учасників судового провадження, залежно від того, чи можливо за його відсутності з’ясувати всі обставини під час судового розгляду, вирішує питання про проведення судового розгляду без потерпілого або про відкладення судового розгляду. Суд має право накласти грошове стягнення на потерпілого у випадках та порядку, передбачених главою 12 цього Кодексу.

Ухвалою суду від 29.01.2018 року було призначено до судового засідання на 10-00 год.  19.02.2018 року.

 У зв’язку з  неявкою потерпілих, суд ухвалив, відкласти судове засідання до 10 год. 00 хв. 19.02.2018 року. Учасників процесу повідомити про наступний розгляд справи.

Оскільки розгляд даного кримінального провадження становить значний суспільний інтерес, просимо представників засобів масової інформації завчасно повідомляти прес-службу суду про бажання взяти участь у судовому засіданні за тел. (04595) 6-76-41, контактні особи – Поліщук Катерина та Онішко Ірина.

Звертаємо увагу, що присутність представників засобів масової інформації під час розгляду справи можлива без попередньої акредитації.

У випадку проведення в залі судових засідань фото- і кінозйомки, теле-, відео-, звукозапису із застосуванням стаціонарної апаратури, а також транслювання судового засідання по радіо/телебаченню, пропонуємо заздалегідь подати клопотання.