flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд кримінального провадження відносно громадянина М., який обвинувачується у несанкціонованому втручанні в роботу,що призвело до витоку інформації

04 квітня 2018, 15:36

У провадженні Бориспільського міськрайонного суду Київської області знаходиться  обвинувальний акт відносно Мельника В.В. щодо вчинення ним кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 361, ч. 1 ст. 361-2, ч. 1 ст. 182 КК України.

07.12.2015 року вказаний обвинувальний акт затверджений прокурором, який здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням – заступник начальника відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення у кримінальних провадженнях слідчого відділу управління процесуального керівництва та нагляду за додержанням законів органами, що провадять оперативно-розшукову діяльність Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України підполковником юстиції Яцино Є.О.

Громадянин М. обвинувачується у несанкціонованому втручанні в роботу підсистеми «Ризик Інформаційно-телекомунікаційної системи прикордонного контролю «Гарт-1» Державної прикордонної служби України, що призвело до витоку інформації, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 361 КК України; несанкціонованому збуті та розповсюдженні інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованих системах, створеної та захищеної відповідно до чинного законодавства, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 361-2 КК України, а також у незаконному збиранні, використанні та поширенні конфіденційної інформації про особу, тобто у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 1 ст. 182 КК України.

Вказане кримінальне провадження перебуває в провадженні головуючого судді  Муранової-Лесів І.В.

В судове засідання, яке відбулося 02.04.2018 р. з’явилися: прокурор, обвинувачений та його захисник. Потерпілий в судове засідання не з’явився.

Суд ухвалив відкласти судове засідання до 03.04.2018 р. на 09.30 год.  у зв’язку з неявкою потерпілого.

В судове засідання, яке відбулося 03.04.2018 р. з’явилися: прокурор, обвинувачений та його захисник, потерпілий.

03.04.2018 р. в судовому засіданні було оголошено обвинувальний акт та визначено порядок дослідження доказів.

Суд ухвалив відкласти судове засідання до 25.04.2018 р. на 09.30 год. перед дослідженням доказів.

До набрання вироком законної сили особа вважається невинуватою у скоєнні злочину.

Оскільки розгляд даного кримінального провадження становить значний суспільний інтерес, просимо представників засобів масової інформації завчасно повідомляти прес-службу суду про бажання взяти участь у судовому засіданні за тел. (04595) 6-76-41, контактні особи – Поліщук Катерина та Онішко Ірина.

Звертаємо увагу, що присутність представників засобів масової інформації під час розгляду справи можлива без попередньої акредитації.

У випадку проведення в залі судових засідань фото- і кінозйомки, теле-, відео-, звукозапису із застосуванням стаціонарної апаратури, а також транслювання судового засідання по радіо/телебаченню, пропонуємо заздалегідь подати клопотання.