flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося навчання для працівників апарату суду

05 травня 2018, 14:00

27 квітня 2018 року в приміщенні Бориспільського міськрайонного суду Київської області відбулося навчання для працівників апарату суду за порядком денним:

1)  Закон України «Про запобігання корупції». Запобігання та протидія корупції.

2) Поведінка працівників суду, а саме неприпустимість допущення працівниками суду дій і вчинків, що суперечать нормам визнаним у суспільстві стандартам поведінки, зокрема керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння та перебування в громадських місцях в нетверезому стані.

В ході навчання було детально розглянуто Закон України «Про запобігання корупції».  Присутніх було поінформовано про законодавчі основи запобігання і протидії корупції, обмеження щодо використання службового становища, суміщення та сумісництва, одержання дарунків (пожертв), роботи близьких осіб. Працівникам були роз’яснені основні терміни, визначені  у Законі.

Крім того, окрему увагу було приділено відповідальності за корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, фінансовому контролю осіб, що підпадають під дію законодавства у сфері запобігання корупції.

Проаналізувавши норми Закону, в.о. керівника апарату суду Ярмак Мирослава загострила увагу на обов’язковому дотриманні законодавства у сфері антикорупційної політики та недопущення проявів корупційних діянь.

Також було акцентовано увагу  щодо необхідності дотримання вимог етики державних службовців та недопущення дій, які підривають авторитет судової системи України.

Враховуючи суспільний інтерес у питаннях порушення працівниками суду етики в буденному житті, працівники суду повинні не допускати дій і вчинків, що суперечать нормам та визнаним у суспільстві стандартам поведінки, зокрема керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння та появи у громадських місцях в нетверезому стані. Такі випадки  підривають авторитет правосуддя та суспільну довіру до органів судової влади.