flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддею судової палати у цивільних справах Апеляційного суду Київської області Приходьком К.П. надано методичну допомогу

02 травня 2018, 15:05

Методична допомога місцевим судам у застосуванні законодавства є комплексом заходів, що вживаються Апеляційним судом Київської області у межах своєї компетенції, визначеної законом, з метою забезпечення здійснення правосуддя на засадах верховенства права, забезпечення кожному права на справедливий суд та інших прав і свобод, гарантованих Конституцією України і законами України, а також міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, забезпечення єдності судової практики, підвищення професійного рівня судів місцевих судів.

Відповідно до ст. 27 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» апеляційний суд аналізує судову статистику, вивчає та узагальнює судову практику, надає місцевим судам методичну допомогу в застосуванні законодавства.

27.04.2018 року суддя - куратор Приходько К.П. надав методичну допомогу в застосуванні законодавства суддям, які спеціалізуються на розгляду цивільних справ, шляхом вивчення та аналізу статистики, узагальнення судової практики, обговорено з суддями проблемні питання, що виникають у практиці правозастосування, доведено до суддів судову практику судів апеляційної та касаційної інстанцій, не втручаючись при цьому у постановлення суддею рішення у конкретній справі.

Також здійснено моніторинг скасованих в апеляційному та касаційному порядку судових рішень, проаналізовано та систематизовано підстави скасувань.

Під час надання методичної допомоги разом із суддями проаналізовано причини тяганини, порушення розумних строків та тривалий розгляд справ.

Захід проведено на виконання затвердженого графіку надання методичної допомоги місцевим судам Київської області на І півріччі 2018 року.