flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд кримінальної справи факту смерті народного депутата України В’ячеслава Максимовича Чорновіла

10 вересня 2013, 17:36


Як повідомлялось раніше на даний час триває стадія доповнення до судового слідства, а саме допит свідків заявлених потерпілою стороною.

В судові засідання, які відбулися о 10 год. 00 хв.  29.08.2013 року та 30.08.2013 року з’явилися:прокурор Мойсієнко О.В., потерпілі: Чорновіл Т.В., Чорновіл В.М., представник потерпілої: Степаненко М.Л., підсудний Куделя В.М., захисник підсудного Кузьменко В.О. та один свідок, який був допитаний.

По справі оголошена перерва до 11.00 год. 23.09.2013 року та 10.00 год. 24.09.2013 року у зв’язку з направлення постанови про встановлення дійсного місця проживання 15-ти свідків та їх примусовий привід в судове засідання, оскільки попереднє доручення виконано не належним чином.

Під час розгляду даної справи судом неодноразово приймалися рішення про встановлення дійсного місця знаходження (проживання) та примусовий привід свідків  про, що надсилались виписки з протоколів судового засідання до головного управління СБУ в м. Києві та Київській області та слідчого управління ГУ МВС України в Київській області. Термін здійснення приводів було обмежено.

 В судові засіданні свідки, відносно яких здійснювався привід, не з'явилися, про причини не виконання примусового приводу свідків суд не сповіщено, що потягло за собою затягування розгляду справи.

У зв’язку з цим судом направлено постанову суду на виконання до слідчого Управління ГУ МВС України в Київській області та Управління Служби безпеки України в м. Києві та Київській області.

Контроль за виконання постанови суду покладено на Голову Служби безпеки України, Міністра внутрішніх справ України та Генерального прокурора України.

Крім того, під час розгляду даної справи 29.08.2013 року, були присутні засоби масової інформації: ТОВ «НІС»  (інформаційно-аналітична служба телеканалу «Інтер»).