flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд кримінальної справи по обвинуваченню Марковець О.М. та Абраамяна А.Ж. у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 149 КК України

05 вересня 2013, 16:23

Ухвалою апеляційного суду Київської області від 04.04.2013 року апеляцію прокурора задоволено частково та скасовано вирок суду від 24.12.2012 року з поверненням кримінальної справи на новий судовий розгляд.

08.04.2013 року вказана кримінальна справа надійшла до Бориспільського міськрайонного суду Київської області.

Присутність потерпілих при розгляді кримінальної справи в суді є обов’язковою відповідно до ст.ст. 45, 358 КПК України, оскільки порядок судового слідства у справі здійснюється в повному обсязі.

При цьому встановлено, що потерпілі за місцем свого проживання, про яке вказано в матеріалах кримінальної справи, а також зазначено в протоколах допитів не отримують судові виклики,  що свідчить про їх відсутність за вказаними адресами та неналежне повідомлення про час та місце розгляджу справи в суді.

Судом неодноразово направлялися на адресу слідчого управління ГУ МВС України в Київській області постанови про встановлення дійсного місця проживання потерпілих, а також зобов’язано здійснити  їх примусовий привід в судові засідання.

Термін виконання  окремого доручення було обмежено.

У зв’язку з не виконанням правоохоронними органами доручення суду, що потягло затягування розгляду кримінальної справи та до порушення прав учасників процесу, розгляд справи в передбачені чинним законодавством розумні строки затягується.

 У зв’язку з цим головуючим суддею Вознюком С.М. у справі вжиті заходи та направлено повідомлення Генеральному прокурору України та Міністру внутрішніх справ України щодо взяття на контроль виконання судових доручень та приводів і провести перевірку щодо не виконання обов’язків покладених судом на працівників правоохоронного органу.