flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ОБГОВОРЕНО ПРІОРИТЕТИ ПОДАЛЬШОГО РЕФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ КРИМІНАЛЬНОЇ ЮСТИЦІЇ

14 листопада 2014, 12:17

У Міністерстві юстиції України відбулась зустріч із делегацією консультантів Міністерства закордонних справ Данії та представниками Проекту Ради Європи «Підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні».

Обговорювались пріоритети подальшого реформування системи кримінальної юстиції та заходи для реалізації цих реформ, що перебувають у процесі імплементації. Аналізувалося також, в чому саме Мін’юсту необхідна підтримка з точки зору технічної, аналітичної і правової допомоги у межах співробітництва із Проектом Ради Європи у сфері реформування кримінальної юстиції.

Заступник директора Координаційного центру з надання правової допомоги Віталій Баєв поінформував про тісну співпрацю Координаційного Центру з Проектом Ради Європи «Підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні». Так, наприклад, протягом 2013-2014 років за підтримки Проекту було проведено численні каскадні тренінги для адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, під час яких адвокати мали змогу підвищити свою кваліфікацію з питань надання безоплатної правової допомоги у кримінальних справах. Для проведення таких тренінгів було сформовано мережу з 60 адвокатів-тренерів. Крім того, Координаційний центр підготував пропозиції до Плану дій Ради Європи для України на 2015-2018 роки.

Також Віталій Баєв повідомив про зміни в системі надання безоплатної правової допомоги після ухвалення Закону України «Про прокуратуру»: «Окрім інших змін, які вносяться цим законом, тепер усім затриманим, а також підозрюваним, яким у якості запобіжного заходу обрано тримання під вартою, безоплатна правова допомога надаватиметься не лише протягом 72 годин з моменту затримання, як це відбувалося, а безперервно допоки за особою зберігається згаданий статус».

«Міністерство юстиції України мало відношення до розробки ЗУ «Про прокуратуру» і ми також опрацьовуватимемо подальший правовий механізм імплементації в українське законодавство», - зауважила директор Департаменту юстиції та безпеки Наталія Копачовець.

«Експертна допомога та участь Ради Європи в процесі реалізації норм є важливою і пріоритетною. Крім того, така співпраця спрямована на досягнення конкретних результатів – і це працює», - додала Наталія Копачовець.

Сторони подякували одна одну за налаштованість на діалог та співпрацю.