flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь у судових засіданнях за допомогою сервісу "EASYCON"

02 листопада 2020, 15:19

Бориспільський міськрайонний суд Київської області повідомляє, що відповідно до розпорядження голови суду та рішення зборів суддів від 02.11.2020 р., беручи до уваги рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 26.10.2020 р., яким у м. Бориспіль встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, а також непоодинокими та триваючими випадками захворювання працівників суду та стрімким розповсюдженням інфекційного захворювання COVID-19, з метою посилення безпеки працівників та відвідувачів суду, проведення судових засідань у режимі відеоконференцій Бориспільським міськрайонним судом Київської області на виконання ухвал інших судів тимчасово припиняється.

Крім того, звертаємо Вашу увагу, Державним підприємством «Центр судових сервісів» впроваджено систему відеоконференцзв‘язку (ВКЗ) EASYCON , яка використовує кваліфікований електронний підпис для підтвердження особи користувача. Це дозволяє судам ідентифікувати особу та  забезпечує можливість дистанційної участі сторін процесу при розгляді судової справи. 

Як дистанційно взяти участь у судовому засіданні?

Взяти участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції можуть зареєстровані та авторизовані за електронним цифровим підписом користувачі сервісу "EASYCON".
Щоб взяти участь у судовому засіданні дистанційно, необхідно:
 Подати до суду заяву про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференцзв’язку поза межами приміщення суду не пізніше ніж за 5 днів до початку судового засідання. Заява надсилається до суду та іншим учасникам справи в порядку, визначеному процесуальним законодавством, дозволеними засобами зв’язку ("EASYCON" не дозволяє подати до суду таку
заяву). В заяві обов’язково вказується:
🔘 назва суду;
🔘 номер справи;
🔘 дата та час судового засідання;
🔘 своє прізвище, ім’я, по-батькові;
🔘 свій статус у судовій справі;
🔘 електронну адресу, яка використана користувачем для реєстрації в "EASYCON";
🔘 свій номер телефону.
✅ Авторизуватися в "EASYCON" за допомогою власного ЕЦП не менше, ніж за 10 хв. до початку судового засідання.
✅ Перевірити роботу свого обладнання (камера, мікрофон, динаміки (навушники) внизу головної сторінки сервісу за посиланням та перевірити налаштування обладнання.
✅ Перейти на головній сторінці до розділу «Судові засідання (відеоконференція)» (або Меню – МОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ)
✅ Чекати запрошення від секретаря судового засідання приєднатися до конференції.