flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Міністерством юстиції України створено Комісію з питань державної політики у сфері виконання кримінальних покарань

25 квітня 2014, 10:26

Міністерство юстиції України створило Комісію з питань державної політики у сфері виконання кримінальних покарань відповідно до Закону України «Про центральні органи виконавчої влади».

Комісія займатиметься підготовкою пропозицій з формування та реалізації державної політики у сфері виконання кримінальних покарань, співпрацею із громадянським суспільством та Європейським комітетом з питань запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню.

Затверджено також Положення про цю Комісію, яким передбачено: підготовку пропозицій із реалізації єдиної державної політики у сфері виконання кримінальних покарань; взаємодію із Європейським комітетом з питань запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню; аналіз стану справ із дотриманням у слідчих ізоляторах та установах виконання покарань, що належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України, прав людини; розробку пропозицій із приведення до європейських норм законодавства, що регулює порядок і умови виконання та відбування кримінальних покарань; організацію заходів із перевірок слідчих ізоляторів та установ виконання покарань на предмет дотримання прав людини; покращення співпраці з громадськістю щодо державної політики у сфері виконання кримінальних покарань.

Очолює Комісію Міністр юстиції України Павло Петренко. До її складу входять: Урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини, Голова ДПтС, його перший заступник, а також посадові особи Міністерства юстиції України, представники ДПтС, народні депутати України, представники громадської ради при ДПтС та представники громадськості.

Для врахування громадської думки в роботі новоствореної Комісії, у тому числі при підготовці пропозицій із вдосконалення відповідного законодавства та першочергових кроків у роботі Комісії, представники інститутів громадянського суспільства мають змогу до 15 травня 2014 року надати Міністерству юстиції свої пропозиції в електронному та письмовому вигляді (контактна особа Яремчук Юрій Володимирович тел: 271-15-64 ел. пошта: kudlay@minjust.gov.ua).