flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Запрацював електронний кабінет судді

17 грудня 2020, 14:30

Заступник голови ДСА Сергій Чорнуцький повідомив, що в Україні було запущено «Електронний кабінет судді». Про це він заявив на своїй сторінці у Facebook.

«Електронний кабінет судді» вже запущено!!!

На минулому тижні відбулось поновлення програмного забезпечення Електронного суду. Відтепер, кожен суддя у власному електронному кабінеті матиме змогу:

- дистанційно переглядати матеріали всіх розподілених на нього справ;

- отримувати повідомлення на електронну пошту щодо нових документів, які подані по справах судді, або щодо надходження нових розподілених справ.

Наразі, це лише початковий (базовий) функціонал Електронного кабінету судді.

На жаль, наступні заплановані до реалізації функції кабінету (календар судових засідань та можливість дистанційної підготовки проектів судових рішень) залишаються поки нереалізованими, через відсутність на це коштів, як в бюджеті поточного року, так і в бюджеті вже прийнятого бюджету на наступний рік.

Закликаю всіх суддів спробувати можливості Електронного кабінету, очікую Ваших оцінок та пропозицій щодо його роботи. Щоб скористатись цим сервісом, достатньо мати електронний підпис, перейти за посиланням та обрати роль «увійти як суддя».

Сподіваюся, що широке використання суддями Електронного кабінету стимулюватиме роботу апарату суду в частині сканування матеріалів судових справ, що надходитимуть в паперовому вигляді, для можливості їх дистанційного перегляду в кабінеті судді», — сказано у повідомленні.

Джерело: «Судово-юридична газета»