flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРЮ тимчасово не розглядає скарги на суддів

30 квітня 2014, 08:33

Роботу Вищої ради юстиції із розгляду звернень, скарг та заяв громадян щодо суддів тимчасово зупинено.

Про це повідомив секретаріат ВРЮ, передає видання «Закон і Бізнес».
Відповідно до положень пункту 3 Розділу II Закону України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні» з 11 квітня 2014 року повноваження членів Вищої ради юстиції, крім тих, які перебувають у цьому органі за посадою, припинено.
Згідно із Законом «Про Вищу раду юстиції» та регламентом Вищої ради юстиції виключний обов’язок надавати доручення на проведення членом Ради перевірки відомостей, викладених у пропозиціях, зверненнях, скаргах, повідомленнях осіб щодо дій суддів, покладено на Голову Вищої ради юстиції та його заступника.
Тільки вказані посадові особи також уповноважені надавати відповіді у разі надходження звернень, що не містять достатніх для призначення перевірки відомостей про наявність підстав для звільнення судді за порушення присяги чи притягнення до дисциплінарної відповідальності судді Верховного Суду України або судді вищого спеціалізованого суду та про порушення вимог щодо несумісності суддею чи прокурором.
 

Відтак, скарги, заяви та звернення громадян розглядатимуться після набуття повноважності новим складом Вищої ради юстиції та обрання Голови і заступника Голови ВРЮ, про що буде оголошено додатково.