flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома громадян щодо включення у списки виборців

21 травня 2014, 15:17

Шановні громадяни та відвідувачі суду!

 

Верховна Рада України постановою від 22 лютого 2014 року № 757-VII встановила, що Президент України В. Янукович у неконституційний спосіб самоусунувся від здійснення конституційних повноважень та є таким, що не виконує свої обов’язки і відповідно до пункту 7 частини першої статті 85 Конституції України призначила позачергові вибори Президента України    на 25 травня 2014 року.

Одночасно повідомляємо, що особливості розгляду справ, пов’язаних з виборчим процесом, визначені ст. ст. 172-179 Кодексу адміністративного судочинства  України.


Положеннями статті 173 КАС України визначено, що справи щодо уточнення списку виборців розглядає місцевий загальний суд як адміністративний  за місцем знаходження відповідної комісії.

Позовна заява про уточнення списку виборців подається до адміністративного суду без сплати судового збору. Позовну заяву може бути подано не пізніш як за два дні до дня голосування. Суд вирішує адміністративні справи щодо уточнення списку виборців у дводенний строк після надходження позовної заяви, але не пізніше ніж за два дні до дня голосування, а якщо позовна заява надійшла за два дні до дня голосування, - невідкладно. Неприбуття на судове засідання осіб, які були повідомлені про дату, час і місце розгляду справи не перешкоджає судовому розгляду.

Рішення суду про внесення змін до списку виборців не пізніш як за п’ять днів до дня голосування подається виборцем до відповідного органу ведення Державного реєстру виборців або до відповідної дільничної виборчої комісії для негайного направлення до такого органу, а пізніше цього строку - до дільничної виборчої комісії.

Постанови адміністративного суду щодо внесення змін у списки виборців виконуються негайно.