flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом проголошено вирок молодику який вчинив смертельне ДТП в с. Іванків

10 червня 2021, 11:35

08 червня 2021 р. за результатами розгляду кримінального провадження за обвинуваченням Д. Бориспільським міськрайонним судом Київської області під головуванням судді Вознюка С.М. проголошено вирок.

За фактом трагедії, що сталася 11 вересня 2020 року в нічний час доби, керуючи транспортним засобом «DAF», з напівпричепом, рухаючись на автодорозі сполученням «Київ-Харків» в смузі для руху в бік м. Києва, поблизу м. Борисполя, в с. Іванків допустив зіткнення із двома автомобілями, в результаті дорожньо-транспортної пригоди загинуло 7 людей та 9 людей отримали тілесні ушкодження. Обвинувачений вину в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні визнав в повному обсязі та щиро розкаявся.

Вироком суду від 08 червня року Д. визнано винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 286 Кримінального кодексу України. 

Обвинуваченому призначено покарання – 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки. 
Строк відбування покарання Д. ухвалено рахувати з 11 вересня 2020 року.
Задоволені цивільні позови потерпілих. Вироком визначено відшкодувати всім потерпілим майнову шкоду на загальну суму понад чотири мільйонів гривень за рахунок роботодавця обвинуваченого.

Сторонам кримінального провадження роз’яснено право та порядок оскарження вироку суду. З повним текстом вироку можна ознайомитись у Єдиному державному реєстрі судових рішень України (єдиний унікальний номер справи - 359/1123/21).

 

За повідомленням прес-служби суду