flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід матері, підозрюваній за злісне невиконання обов'язків по догляду за дітьми

17 червня 2021, 17:04

Обрано запобіжний захід матері, підозрюваній за злісне невиконання обов'язків по догляду за дітьми

 Слідчим суддею Бориспільського міськрайонного суду  Київської області розглянуто клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого забов'язання  матері підозрюваній у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого  ст.166 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, громадянка Б., будучи багатодітною матір'ю своїх чотирьох малолітніх дітей, внаслідок злісного невиконання своїх батьківських обов’язків по догляду за дітьми, бездіяльністю, в тому числі залишення їх без будь якого нагляду, легковажності та байдужості до їх долі, внаслідок чого настали тяжкі наслідки у вигляді смерті  малолітньої дочки.

Подія сталася в Київській області  Бориспільського району у с. Кийлів на території колишньої бази відпочинку «Дубки». Будучи без нагляду зі сторони мами, малолітній син (2018 року народження) направився до вуличного туалету, де через свій малолітній вік впав до вигрібної ями, внаслідок чого опинився в безпорадному стані та почав тонути. Малолітня старша сестра (2011 року народження), розуміючи відсутність мами та інших дорослих, намагаючись надати допомогу та врятувати брата, впала у вигрібну яму, де не отримавши своєчасну та належну допомогу потонула.

 Жінці обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання терміном на два місяці та покладено такі обов’язки:

не залишати тимчасового місця проживання без дозволу слідчого, прокурора чи слідчого судді;

прибувати до слідчого, прокурора та суду із встановленою періодичністю;

повідомляти слідчого про необхідність зміни свого місця проживання, засобів зв’язку, докласти зусиль для пошуку роботи або навчання.