flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У З А Г АЛ Ь Н Е Н Н Я стану виконавської дисципліни в Бориспільському міськрайонному суді Київської області щодо виконання доручень та завдань територіального управління Державної судової адміністрації в Київській області за 2014 рік

14 січня 2015, 10:00

Узагальнення стану виконавчої дисципліни в Бориспільському міськрайонному суді Київської області зроблено на виконання вимог Тематики аналітичних досліджень (узагальнень) в загальних місцевих судах Київської області,  затвердженої в.о. начальника ТУ ДСА України в Київській області від 08.07.2014 року.

            Планування роботи Бориспільського міськрайонного суду Київської області здійснюється щопівріччя. Плани роботи на півріччя складаються керівником апарату та затверджуються головою суду. Заходи, передбачені в планах роботи суду, плануються відповідно до завдань Територіального управління державної судової адміністрації України в Київській області, Апеляційного суду Київської області та інших органів державної влади.

            Згідно Закону України «Про судоустрій і статус суддів» організаційне забезпечення роботи суду покладено на керівника апарату суду.

            Контроль за строками, якістю виконання доручень, ведення обліково-статистичної роботи, розробка планів роботи суду, розробка планів навчань працівників апарату суду та інше  покладено на керівника апарату суду.

Щотижня в суді головою суду проводяться оперативні наради з суддями та помічниками суддів, де відбуваються доповіді за наслідками аналізу скасованих апеляційною та касаційною інстанцією судових рішень, аналіз судової практики щодо розгляду справ різних категорій, обговорення довідок за наслідками вивчення дотримання строків розгляду справ, якістю їх розгляду, зверненням до виконання судових рішень, обговорюються інші питання планової та поточної діяльності суду, вивчаються документи і листи, що надійшли від установ та організацій і стосуються роботи суду, зокрема від Апеляційного суду Київської області, Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, Верховного Суду України, рішення Європейського суду з прав людини, територіального Управління Державної судової адміністрації в Київській області, ДСА України, Ради суддів загальних судів, Вищої кваліфікаційної комісії суддів. На цих нарадах також обговорюються проблемні питання та недоліки роботи суду,  обговорюються поточні питання діяльності суду, питання дотримання строків призначення та розгляду  цивільних, кримінальних, адміністративних справ, дотримання строків виготовлення  рішень, постанов, ухвал суду, своєчасне направлення апеляційних скарг до судів апеляційної інстанції, стан виконавської та трудової дисципліни в суді та інше.

Проведення оперативних нарад фіксується протоколами, які в хронологічному порядку зберігаються у відповідному наряді суду.

Головою суду та помічником голови суду Ярмак М.І. здійснюється перевірка роботи секретарів судових засідань, щомісячно подається голові суду інформація про результати розгляду суддею справ, щотижня про результати розгляду справ про порушення митних правил.

Заступником керівника апарату суду, яка відповідно до наказу голови суду № 151 від 18.09.2013 року призначена відповідальною особою за дотриманням вимог ст. 535 КПК України щодо звернення вироків до виконання та своєчасністю здачі кримінальних справ після завершення їх розгляду до канцелярії суду, здійснює постійно їх перевірку.

          В період з 01.01.2014 року  по 31.12.2014 року до Бориспільського міськрайонного суду Київської області  надійшло на виконання:

- 77 доручень, завдання  від Територіального управління Державної судової адміністрації України в Київській області;

- 64 доручення про проведення узагальнень судової практики та виконання інших завдань від Апеляційного суду Київської області;

- 23 завдання та доручень надійшло до суду від Вищої кваліфікаційної комісії суддів України;

- 1 завдання – від Міністерства юстиції України, 1 завдання від Головного управління юстиції в Київській області, 8 завдання від прокуратури,  а всього за 2014 рік до  Бориспільського міськрайонного суду Київської області надійшло 174 завдання та доручення на виконання.

Слід зазначити про те, що  доручення виконувались вчасно, але в  деяких випадках мають місце незначні порушення строків у зв’язку з тим, що листи до суду надходили після встановленого строку виконання.

            Таким чином, у вищезазначений період в Бориспільському міськрайонному суді Київської області  стан виконавської дисципліни є в цілому задовільним.