flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голови комітетів Ради суддів України обговорили поточні питання діяльності

28 січня 2015, 08:26

         26 січня 2015 року голова Ради суддів України Валентина Сімоненко провела щотижневу нараду голів комітетів Ради.

Нагальними залишаються питання щодо обмеження оплати праці суддів та можливого конституційного подання з цього приводу, а також визначення кількості працівників апаратів судів. Адже, на переконання  Ради суддів України це питання може вирішувати виключно суддівське самоврядування або судді конкретного суду. Наразі ж, відповідно до вимог Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" передбачено скорочення працівників апаратів судів на 20%. Одним із варіантів вирішення вказаного питання голови Комітетів Ради суддів України назвали скорочення працівників апаратів судів, які не працюють та знаходяться на тимчасово окупованій території.

Під час наради обговорено визначені питання порядку денного найближчого засідання Ради суддів України, зокрема створення громадської ради та конфлікт інтересів при роботі в суді, який може носити ознаки корупції – чоловік і дружина працюють в одній судовій структурі.

Серед питань порядку денного передбачається розглянути й систему оцінювання якості роботи суду в Україні, що розроблена  та рекомендована робочою групою з розробки системи оцінювання якості роботи суду за підтримки проекту USAID "Справедливе правосуддя".

Особливої уваги заслуговують питання тиску на суд та суддів, а також неправдиві висловлювання на адресу судової влади загалом та суддів зокрема.