flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВККС визначила порядок переведення суддів з зони АТО

05 лютого 2015, 08:05

У зв’язку із неможливістю здійснювати правосуддя окремими місцевими судами в районі проведення антитерористичної операції, Вища кваліфікаційна комісія суддів України повідомляє про підготовку матеріалів для оголошення конкурсу серед суддів на заміщення вакантних посад судді в місцевих загальних судах.

Як повідомили «ЗіБ» у ВККС, за даними обліку про кількість посад судді у судах загальної юрисдикції, станом на 31 січня 2015 року в місцевих загальних судах наявні 173 готові до заміщення вакантні посади судді, для переведення на які до Комісії подано 59 заяв суддів.

З метою забезпечення однакового підходу Комісією затверджено Положення про особливий порядок переведення судді до іншого суду у зв’язку із неможливістю здійснення правосуддя на окремих територіях Донецької та Луганської областей. Положенням визначено особливий порядок подання документів та розгляду питань щодо переведення таких суддів з одного суду до іншого.

У зв’язку із запланованим оголошенням конкурсу на заміщення вакантних посад судді в місцевих загальних судах серед суддів з Донецької та Луганської областей, які не мають можливості здійснювати правосуддя у зв’язку із припиненням роботи окремих судів, Комісія повідомляє, що конкурс проводитиметься за правилами, встановленим вищеназваним Положенням. Кінцевою датою для надходження документів від суддів з Донецької й Луганської областей для вирішення питання про їх переведення на роботу на посаді судді до іншого місцевого загального суду Комісією встановлюється 16 лютого 2015 року.

До вказаної дати судді місцевих загальних та апеляційних судів Донецької й Луганської областей, які звернулися із заявами щодо переведення до іншого місцевого загального суду, можуть змінити первісний намір щодо переведення до іншого суду шляхом подання до Комісії нової заяви про переведення із зазначенням найменування місцевого загального суду, до якого вони виявили бажання бути переведеними.

З актуальним станом готових до заміщення вакантних посад судді у місцевих загальних судах, а також поточною інформацією щодо зареєстрованої Комісією кількості заяв про переведення до цих судів можна ознайомитися тут.

Відповідно до Положення для участі у конкурсі для переведення до іншого місцевого суду того самого рівня і спеціалізації суддя подає до Комісії наступні документи: письмову заяву щодо переведення на роботу на посаду судді відповідного суду із зазначенням причин переведення; письмову заяву Президентові України про переведення із зазначенням найменування суду, до якого суддя виявив намір бути переведеним; письмову згоду на збирання, зберігання та використання інформації про нього; копію паспорта громадянина України; анкету кандидата на посаду судді, що містить інформацію про нього; копію трудової книжки, засвідченої належним чином.

Зразок заяви щодо переведення на посаду судді до іншого суду та анкета кандидата на посаду судді затвердженої Комісією форми, розміщені на офіційному веб-порталі Комісії у рубриці «Переведення суддів».

Заява щодо переведення на посаду судді до іншого місцевого суду та інші необхідні документи подаються суддею до Комісії за правилами, встановленими її Регламентом.

Вакантні посади судді у місцевих загальних судах, на які не будуть подані заяви про переведення суддями Донецької та Луганської областей, будуть оголошені Комісією для заміщення в загальному порядку на конкурсі серед суддів місцевих судів з інших областей України, а також для зайняття серед кандидатів на посаду судді вперше, які зараховані до резерву на заміщення вакантних посад судді.