flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судам пояснять як скорочувати штат

11 лютого 2015, 08:30

Члени Ради суддів України визнали такими, що порушують конституційні гарантії незалежності та правового захисту суддів деякі положення Законів "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" від 28 грудня 2014 року №76-VІІІ, "Про Державний бюджет України на 2015 рік" від 28 грудня 2014 року №80-VІІІ.


До такого висновку члени РСУ дійшли під час засідання Ради 5 лютого 2015 року.

Нагадаємо, положеннями вище вказаних законів передбачено обмеження суддівської винагороди 7-а мінімальними зарплатами,скорочення кількості працівників апарату суду тощо.

У зв’язку з цим Рада суддів України прийняла низку рішень, серед яких: роз‘яснити судам процедуру скорочення штату; щодо нарахування суддівської винагороди, а також доручити Державній судовій адміністрації України спільно з Радою суддів України розробити типові уніфіковані та оптимізовані штатні розписи місцевих і апеляційних судів, інше.

Окрім того, у ході обговорення члени Ради суддів України висловили занепокоєння ситуацією, що склалась навколо суддівської спільноти. Свої доводи та міркування виклали у відкритому листі, з яким вони звернулись до суспільства з метою привернути увагу до проблеми публічної зневаги до судової влади.

   

Радою суддів України також було затверджено Регламент Ради, орієнтовний план роботи Ради суддів України на І півріччя 2015 року та графік чергових засідань у 2015 році.

Наступне засідання Ради суддів України відбудеться 12 березня 2015 року.