flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Київським апеляційним судом залишено без змін постанову Бориспільського міськрайонного суду відносно водія, який керував транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння

06 лютого 2024, 12:44

Постановою  Бориспільського міськрайонного суду Київської області   від 26 травня 2023 року водія С. визнано винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП та застосовано до нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 000 грн з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 1 рік.

Також з водія стягнуто судовий збір у розмірі 536, 80 грн в дохід держави.

Не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції, правопорушник подав апеляційну скаргу до Київського апеляційного суду, в якій  просить постанову місцевого суду від 26 травня  2023 року щодо нього скасувати та закрити провадження в справі в зв’язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення. 

Обґрунтовуючи апеляційну скаргу, водій С.  зазначив, що постанова суду незаконна. Судом порушені норми матеріального та процесуального права, неповно досліджені обставини та докази, які мають значення для справи.

Згідно протоколу про адміністративне правопорушення, 09.03.2023 року о 01 год. 30 хв. по вул. Вербицького, в с. Сеньківка, Бориспільського району, Київської області, водій С. керував транспортним засобом марки «ЗАЗ 110217», з явними ознаками алкогольного сп`яніння, а саме: почервоніння очей, стійкий запах алкоголю з порожнини рота. Від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп`яніння водій С. відмовився, чим порушив вимоги п.2.5 ПДР України.

В судове засідання правопорушник та його захисник не з’явилися, про  дату, час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином.

Матеріали справи містять:

  • протокол про адміністративне правопорушення від 09 березня 2023 року;
  • акт огляду та тимчасового затримання транспортного засобу;
  • направлення на огляд водія транспортного засобу з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції;
  • рапорт поліцейського взводу № 2 роти № 5 ППСП ГУНП в Київській області;
  • рапорт інспектора ВРПП Бориспільського РУП ГУНП в Київській області;
  • відеозапис з нагрудної камери працівника поліції;
  • акт медичного огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції;
  • висновок щодо результату медичного огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Будь-яких доказів, які б спростовували висновки суду першої інстанції про невинуватість водія С. у вчиненні адміністративного правопорушення, апелянтом не надано.

Дослідивши докази, які містяться в матеріалах справи та надавши їм належну правову оцінку, суд вважає, що апеляційна скарга задоволенню не підлягає.

Постановою Київського апеляційного суду від 04 грудня 2023 року апеляційну скаргу водія С.  залишено без задоволення.

Постанову Бориспільського міськрайонного суду Київської області   від 26 травня 2023 року про притягнення до адміністративної відповідальності  правопорушника С. за ч. 1 ст. 130 КУпАП залишено без змін.

 

             Деталі за посиланням: Постанова Бориспільського міськрайонного суду

                                                     Постанова Київського апеляційного суду