flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Бориспільський міськрайонний суд позбавив водійських прав водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння

19 лютого 2024, 16:51

16 лютого 2024 року суд визнав винним мешканця с. Вороньків Бориспільського району Київської області  у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

З постанови вбачається, що 09  червня  2023 р. о 22 годині 50 хвилин, в селі Вороньків по вул. Київській, водій Ш. керував автомобілем «ВАЗ 210934-20» з ознаками алкогольного сп’яніння, а саме: хитка хода, стійкий запах алкоголю з порожнини рота, почервоніння очей. Від проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння у встановленому  законом порядку  водій Ш. відмовився, чим порушив п.2.5 Правил дорожнього руху України, за що передбачена адміністративна відповідальність згідно ч. 1 ст. 130 КУпАП.

В судовому засіданні водій  Ш. вину у вчиненні даного правопорушення не визнав, та пояснив, що він не керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Захисник Б. підтримав пояснення водія Ш. та просив закрити провадження у справі у зв’язку з відсутністю складу адміністративного  правопорушення.

Допитані в судовому засідані свідки пояснили, що водій Ш. в той вечір не перебував за кермом автомобіля. Однак, з наданого відеозапису працівниками поліції, автомобіль Ш. стояв на проїжджій частині дороги з увімкненими габаритними вогнями та двигуном.  Водій Ш. виходив з водійського місця, а в розмові  з працівником поліції підтвердив те, що він керував транспортним засобом.

Дослідивши матеріали справи, докази по справі з точки зору їх допустимості, об’єктивності та достатності, за відсутності будь – яких істотних суперечностей, суд прийшов до висновку за необхідне застосувати до правопорушника адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 1000 (однієї тисячі) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 (сімнадцять тисяч) грн. в дохід держави з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 (один) рік.

Крім того, правопорушник сплатить судовий збір на користь держави в сумі 605,60 грн.