flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Бориспільський міськрайонний суд покарав водія, який скоїв ДТП не маючи водійських прав.

20 лютого 2024, 16:36

Судом встановлено, що 31.12.2024 року о 19 год. 40 хв.  водій  Д., керуючи транспортним засобом «Mercedes Benz C200», здійснив наїзд на дорожній знак на перехресті вул. Київський шлях та Володимира Момота в м. Бориспіль Київської області, після чого залишив місце скоєння ДТП.

Крім того, гр. Д. керував вищезазначеним автомобілем,  не маючи  посвідчення водія.

Відповідно до протоколів про адміністративне правопорушення   дії  водія Д. були кваліфіковані за ст. 124 КУпАП ( Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна), ст. 122-4 КУпАП (Залишення місця дорожньо-транспортної пригоди), ч. 5 ст. 126 КУпАП (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами).

Правопорушник  в судове засідання не з'явився, про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином.

Дослідивши матеріали справи, відеозапис з місця події   суд визнав винним водія Д. у скоєнні адміністративних правопорушень та остаточно призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі 2400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 40800 (сорок тисяч вісімсот) грн. з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 5 (п’ять) років,  без оплатного вилучення транспортного засобу.   

Підстав для конфіскації транспортного засобу суддя не вбачає, оскільки  згідно довідки, автомобіль перебуває на іноземній реєстрації та встановити  належність транспортного засобу не можливо.

Окрім того, правопорушник сплатить судовий збір в розмірі 605 грн. 60 коп.