flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід чоловіку, який підозрюється у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту психотропних речовин в особливо великих розмірах

21 лютого 2024, 12:26

20 лютого, слідчий суддя Бориспільського міськрайонного суду Київської області  задовольнив  клопотання  слідчого СВ Бориспільського РУП ГУ НП в Київській області про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваному М., у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 307 КК України ( незаконне придбання, зберігання з метою збуту психотропних речовин в особливо великих розмірах) .

Альтернативою визначено внесення застави у розмірі 908400 грн.

У разі внесення застави на підозрюваного покладаються наступні обов’язки:

  • прибувати по першому виклику до слідчого, що провадить розслідування кримінального провадження , на визначений час;
  • не відлучатися із населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду;
  • утримуватися від спілкування із визначеними в ухвалі слідчого судді особами.

Строк дії запобіжного заходу - до 17 квітня 2024 року включно.

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний М., маючи умисел, направлений на протиправне збагачення за рахунок психотропних речовин, з метою подальшого збуту замовив у невстановленої досудовим розслідуванням особи психотропну речовину.

В подальшому,  підозрюваний М. підійшов до поштомату «Нової Пошти» в с. Гора Бориспільського району та отримав посилку, в якій знаходився поліетиленовий пакет з порошкоподібною речовиною білого кольору.

Ухвала слідчого судді не набрала законної сили та може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.