flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мін’юст відкрив розділ для обговорення Стратегії у сфері прав людини

24 лютого 2015, 08:24

Міністерство юстиції України відкрило на офіційному сайті веб-сторінку «Національна стратегія у сфері прав людини». Це зроблено для того, аби максимально залучити широке коло громадян та громадських інститутів до обговорення і відпрацювання Стратегії, термін розробки якої продовжено до 31 березня 2015 року.


Національна стратегія у сфері прав людини спрямована на реалізацію у 2015-2020 роках стратегічних цілей для усунення підґрунтя щодо порушень прав і основоположних свобод людини та впровадження механізмів їх забезпечення.

Стратегічними напрямами цього документу стануть: забезпечення права на життя; протидія катуванню чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню; забезпечення права на свободу та особисту недоторканість; забезпечення права на справедливий суд та реформування судової системи; реформа правоохоронних органів; забезпечення свободи вираження поглядів та доступу до інформації; забезпечення прав учасників антитерористичної операції; захист прав внутрішньо переміщених осіб; вжиття усіх необхідних заходів для захисту прав осіб, що проживають на тимчасово окупованій території; забезпечення прав осіб, що проживають на територіях, тимчасово не підконтрольних Україні, та територіях, що межують із ними; звільнення заручників та відновлення їх прав; підвищення рівня обізнаності у сфері прав людини; забезпечення прав дитини; забезпечення права на приватність тощо.

Ознайомитись із проектом Національної стратегії у сфері прав людини можна на новій веб-сторінці Міністерства юстиції за посиланням.