flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено підведення підсумків роботи суду за 2014 рік

25 лютого 2015, 12:16

20 лютого 2015 року 0 12.00 год. у Бориспільському міськрайонному суді Київської області під головуванням голови суду Вознюка С.М. проведено розширену оперативну нараду суддів та працівників апарату суду по підведенню підсумків роботи суду за 2014 рік.

Доповідаючи про роботу суду у 2014 році, голова суду, зокрема навів статистичні показники роботи суду, звернув увагу суддів на причини, які впливають на строки та якість розгляду справ, матеріалів і проваджень, причини скасування рішень апеляційною та касаційною інстанціями, вказав на помилки та недоліки, які допускаються при розгляді справ, прийнятті та оформленні рішень, обговорив спірні та проблемні питання застосування норм матеріального і процесуального права.

Головою суду Вознюком С.М. також було обговорено стан справ, які перебувають у провадженні суду більше 12 місяців, у тому числі цивільні справи, провадження по яких зупинено та ті, які переглядались в апеляційному та касаційному порядку із дати призначення нового розгляду не розглянуті понад 12 місяців, а також стан розгляду кримінальних справ та проваджень, що перебувають у провадженні суду понад 6, 9 місяців та рік.

Особливу увагу головою суду також було звернуто на стан виконання судових рішень, додержання строків розгляду справ та своєчасність направлення процесуальних документів сторонам по справі.

Крім того, в ході обговорення Вознюком С.М. було зазначено про низький показник  питомої ваги кількості судових рішень, внесених до автоматизованої системи документообігу суду щодо набрання судовими рішеннями законної сили. Дане питання взято на контроль керівником апарату суду з метою недопущення таких помилок та усунення їх в подальшій роботі.

По закінченню наради голова суду наголосив на дотриманні суддями та працівниками апарату суду трудової та виконавської дисципліни, етики державного службовця та недопущення надходження скарг на дії суддів та працівників апарату суду.