flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд оголосив вирок зловмиснику, який викрав велосипед Сross Bike у с. Гнідин

05 березня 2024, 12:38

Як вбачається з матеріалів справи, 31.12.2023 року, гр. С., о 22:25 годині перебував біля магазину ТОВ «Фора», що розташована у  с. Гнідин, Бориспільського району, Київської області, поряд якого помітив велосипед Сross Bike моделі FEX 20, який вирішив викрасти.

Скориставшись тим, що велосипед знаходиться без нагляду, гр. С. підійшов до вищевказаного велосипеду та тримаючи його руками, покотив по вулиці у невідомому напрямку.

З викраденим велосипедом гр. С. втік з місця вчинення злочину та в подальшому розпорядився ним на власний розсуд, внаслідок чого потерпілій Ж. завдано майнову шкоду на суму 6864 гривень 00 копійок.

В судовому засіданні обвинувачений С. свою вину, визнав повністю, розкаявся у скоєному та зазначив, що зрозумів значення вчиненого ним, та висловив про намір виправлення своєї поведінки в подальшому, та не вчиняти порушень законодавства України в майбутньому, надати йому можливість виправитись, а також просив суворо не карати.

Таким чином, обвинувачений С. вчинив умисні дії, що виразились у таємному викраденні чужого майна (крадіжка), вчиненого в умовах воєнного стану, тобто скоїв кримінальне правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 185 КК України.

Суд визнав  обвинуваченого С. винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України та призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України засудженого звільнено від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 рік.

Цивільний позов потерпілою не заявлявся.

Вирок суду може бути оскаржений до Київського апеляційного суду на протязі 30 днів з дня його проголошення через Бориспільський міськрайонний суд Київської області шляхом подачі апеляційної скарги.