flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід чоловіку, який підозрюється у незаконному придбанні та зберіганні психотропної речовини, з метою збуту

13 березня 2024, 11:48

11 березня, слідчий суддя Бориспільського міськрайонного суду Київської області розглянув  клопотання  слідчого СВ Бориспільського РУП ГУ НП в Київській області про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваному М., у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Альтернативою визначено внесення застави у розмірі 151 400 грн.

У разі внесення застави на підозрюваного покладаються наступні обов’язки:

  • прибувати по першому виклику до слідчого, що провадить розслідування кримінального провадження , на визначений час;
  • не відлучатися із населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду;
  • утримуватися від спілкування із визначеними в ухвалі слідчого судді особами.

Строк дії запобіжного заходу - до 07 травня 2024 року включно.

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний М., маючи умисел на незаконне придбання, зберігання з метою збуту, придбав психотропну речовину ( амфітамін), після чого почав її незаконно зберігати при собі з метою подальшого збуту. В подальшому, підозрюваний М. розфасував придбаний амфітамін в пластикові колби та згортки, поклавши вказану психотропну речовину у свій рюкзак і кишені. Проходячи в лісосмузі, по вулиці Завокзальної, підозрюваного затримали працівники поліції, які виявили у нього психотропну речовину та викликали на місце події слідчо-оперативну групу. В той же день під час особистого обшуку підозрюваного М., працівниками поліції було вилучено психотропну речовину, яку він незаконно придбав та зберігав з метою збуту.

Ухвала слідчого судді не набрала законної сили та може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.