flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом обрано запобіжний захід підозрюваній у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.296 КК України

20 березня 2024, 12:40

Слідчим суддею Бориспільського міськрайонного суду Київської області розглянуто клопотання слідчого СВ Бориспільського РУП ГУНП в Київській області про обрання запобіжного заходу у виді особистого забов’язання підозрюваній Н. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.296 КК України (грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, вчинені особою із застосуванням спеціально пристосованого предмету для нанесення тілесних ушкоджень).

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрювана Н. перебуваючи на території підприємства, що розташоване за адресою: м. Бориспіль, вул. Броварська, 54,  дістала пристрій для відстрілу куль типу «Флобер», який носила при собі, та почала демонстративно розмахувати, погрожуючи його застосуванням перед особами,  які намагалися пройти на територію підприємства, для виконання своїх обов’язків, а саме перед потерпілим С.

В подальшому підозрювана Н. здійснила вистріл в область правої ноги потерпілому С., чим заподіяла йому непроникаюче вогнепальне поранення.

В судовому засіданні прокурор просив суд задовольнити клопотання.

Підозрювана та її захисник не заперечували  щодо даного запобіжного заходу у вигляді особистого забов’язання.

Заслухавши пояснення учасників судового процесу, дослідивши матеріали. суд задовольнив клопотання слідчого, обравши підозрюваній Н. запобіжний захід у виді особистого забов’язання з покладенням обов’язків, передбачених ч. 5 ст. 194 КПК України  а саме: прибувати до слідчого, прокурора та суду за першою вимогою; не відлучатися за межі Бориспільського району без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого проживання.