flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

23 березня 2024 року – 20 років з дня утворення Бориспільського міськрайонного суду Київської області

22 березня 2024, 12:48

23 березня 2024 року наш суд відзначає своє 20-річчя!

У 1922 році утворилася Київська область. В цей період і був утворений суд в Борисполі.

До 1955 року Бориспіль мав статус селища і на той час існував Бориспільський  народний суд Київської області.

Згідно з новою Конституцією СРСР прийнятою 7 жовтня 1977 року народні суди в районах були перейменовані в районні народні суди, а тому з цього часу Бориспільський народний суд став називатися Бориспільським районним народним судом.

У 1978 році Борисполю було надано статус міста обласного підпорядкування і було утворено 2 суди:

Бориспільський районний народний суд Київської області та

Бориспільський міський народний суд Київської області.

 Законом України «Про внесення змін і доповнень до Закону Української РСР «Про судоустрій Української РСР» (1994) з назви суду виключено слово «народний», а тому з 1994 року в місті Борисполі існували Бориспільський районний суд Київської області та Бориспільський міський суд Київської області.

Згідно Указу Президента України від 23.03.2004 року № 358/2004 року Бориспільський районний та Бориспільський міський суди були ліквідовані і з 23.03.2004 року створено Бориспільський міськрайонний суд Київської області.

 Бориспільський міськрайонний суд Київської області  розташований    у двох різних приміщеннях.

На даний момент в Бориспільському  міськрайонному суді  Київської області  працюють 9 суддів (хоча їх штатна чисельність 15) та 48 працівники апарату суду.

До 2014 року судді Бориспільського міськрайонного суду Київської області  розглядали всі справи, а згідно рішення зборів суддів з 01.01.2014 року в Бориспільському міськрайонному суді  запроваджена та введена в дію спеціалізація суддів з розгляду цивільних і адміністративних справ та спеціалізація з розгляду кримінальних справ і справ про адміністративні правопорушення. Тобто, вже більше ніж 10 років встановлення такої спеціалізації дозволяє Бориспільському міськрайонному суду Київської області в умовах шаленого навантаження дотримуватись гідних стандартів якості правосуддя. Запровадження такої спеціалізації покращує якість, оперативність, а також ефективність вирішення судових справ, враховуючи ускладнення та урізноманітнення суспільних відносин.

Завдяки самовідданій праці, вірному служінню Конституції, Закону та інтересам  України, судді та працівники нашого суду демонструють згуртованість, високу відповідальність та ефективність роботи, що сприяє авторитету судової влади в різних складних умовах та ситуаціях.