flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Виготовляв та збував метадон: суд засудив 44 – річного чоловіка

24 червня 2024, 11:43

19 червня 2024 року Бориспільський міськрайонний суд Київської області ухвалив вирок відносно громадянина К., який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 307 КК України (незаконне виготовлення та зберігання з метою збуту наркотичних засобів, вчинене повторно, в особливо великих розмірах), ч.2 ст. 311 КК України (незаконне придбання та зберігання прекурсорів, з метою їх використання для виготовлення наркотичних засобів, вчинене повторно), ч. 2 ст. 317 КК України (організація та утримання місця незаконного виготовлення наркотичних засобів, вчинене повторно).

Так, у невстановлений час та місці, К., будучи обізнаним про способи виготовлення наркотичних засобів, діючи умисно, з корисливих мотивів, обравши вчинення злочинів у сфері наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, як спосіб отримання стабільного незаконного прибутку, у порушення законодавства щодо обігу в Україні наркотичних засобів та психотропних речовин, діючи умисно, повторно, вирішив займатися незаконним виготовленням та зберіганням наркотичного засобу, обіг якого обмежено - метадон (фенадон) з метою збуту.

За результатами судового розгляду суд визнав винним громадянина К. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.307, ч.2 ст.311, ч.2 ст.317 КК України, та на підставі ч.1 ст. 70 КК України, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, призначив К. остаточне покарання у виді позбавлення волі строком на 9 (дев’ять) років з конфіскацією майна, що є його власністю.

Звертаємо увагу, що вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до Київського апеляційного суду на протязі 30 днів з дня його проголошення.

Пошук в ЄДРСР  по вказаному провадженню можна здійснити за номером 359/7246/23