flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За порушення правил вигулу собаки власника притягнуто до адміністративної відповідальності, а собаку конфісковано

01 жовтня 2024, 14:25

Бориспільський міськрайонний суд Київської області  розглянув  матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності власника собаки, який допустив порушення правил вигулу собаки.

Як слідує з матеріалів адміністративної справи, в червні 2024 року громадянин П. здійснив вигул собаки породи гонча Бельгійська без намордника, яка нанесла тілесні ушкодження у виді укусу громадянці В.

За вигулювання собак без намордників, що спричинили заподіяння шкоди здоров'ю людини, частиною третьою статті 154 «Порушення правил утримання собак і котів» Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварин.

Так, 10 вересня 2024 року суддею Бориспільського міськрайонного суду Київської області за наслідками розгляду справи ухвалено  постанову про притягнення до відповідальності власника собаки, якому належить сплатити штраф у розмірі 1700 грн. та судовий збір у розмірі 605,60 грн. Собаку породи гонча Бельгійська конфіскувати.