flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Кваліфікаційне оцінювання суддів розпочнеться в серпні

14 травня 2015, 12:58

 Вища кваліфікаційна комісія суддів працює над введенням кваліфікаційного оцінювання суддів, яке має розпочатися в серпні цього року.



Так відзначив голова Комісії Сергій Козьяков під час робочої зустрічі з представниками Національного суддівського інституту Канади.

Як пояснили "ЗіБ" у ВККС, Голова та члени Комісії активно співпрацюють з міжнародними експертами у питанні оцінювання суддів. Також проходять зустрічі з головами судів різних рівнів на яких обговорюється важливість оцінювання суддів задля підвищення їхнього кваліфікаційного рівня.

В свою чергу канадські фахівці поділилися досвідом проведення оцінювання суддів  та презентували матеріали даної процедури.  Директор з міжнародних програм НСІ Д. Томсон розповів про проект суддівської освіти у провінції Нова Шотландія. Основна мета оцінювання – покращення роботи окремих суддів і суддівського корпусу загалом.

За словами директора з питань права і освіти НСІ Д. Чіассона, судді схвалили процес оцінювання у Канаді, але важливо зберегти баланс підзвітності та незалежності суддів. Свого часу Канада також вивчала досвід інших країн у цьому процесі, зокрема, Австралії, США. Тепер вони готові допомогти Україні.