flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Помічників суддів не хочуть залишати в статусі держслужбовців

21 травня 2015, 08:58

Нацдержслужба відмовляється вносити зміни до проекту закону про держслужбу стосовно поширення дії цього Закону на помічників суддів. Оскільки судді самостійно обирають собі помічників, таке положення суперечить конкурсній процедурі добору держслужбовців.


Відповідний лист-відповідь на звернення керівників вищих органів судової влади надійшов на адресу Ради суддів.

Водночас, ряд зауважень було враховано. Зокрема, за результатами опрацювання наданих пропозицій до проекту внесено відповідні зміни:

- враховані зауваження до пунктів 1 та 2 частини другої статті 6 шляхом доповнення цієї статті у частині віднесення до посад державної служби.

Судді просили доповнити перелік держслужбовців категорії “А” (вищий корпус державної служби) та “Б” (керівники підрозділів) керівниками секретаріату КСУ, апаратів ВСУ, вищих спеціалізованих судів та їх заступниками, керівником секретаріату ВРЮ та ВККС, а також посадами секретаріату / апарату вказаних органів / судів, тощо.

- враховано зауваження до статті 38 проекту у частині доплати за ранг державного службовця, і передбачено, що розмір надбавки за ранг державного службовця визначається Кабінетом Міністрів України під час затвердження схеми посадових окладів на посадах державної служби (стаття 51 проекту Закону).

Нагадаємо, проект закону про державну службу №2490 було прийнято за основу. Деталі за посиланням.