flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рада суддів визначила порядок ведення суддівського досьє

15 червня 2015, 09:35

Формування суддівського досьє розпочинається Вищою кваліфікаційною комісією суддів України після офіційного отримання копії Указу Президента України, яким суддю призначено на посаду вперше.


Такий механізм передбачено Положенням про порядок ведення суддівського досьє, яке затверджено Рішенням Ради суддів України №57 від 5 червня 2015 року.

Що стосується суддів, які призначені або обрані на посаду до набрання чинності Закону України "Про забезпечення права на справедливий суд", створення суддівського досьє розпочинається Державною судовою адміністрацією України після затвердження цього Положення.

ВККС має право звертатися із запитами до відповідних органів та установ для отримання інформації, необхідної для формування, ведення, наповнення, оновлення суддівського досьє.

Суддівське досьє створюється, формується та ведеться в паперовій формі, а в разі наявності технічної можливості, у тому числі повністю або частково, в електронній формі.

Зміст суддівського досьє складають персональні дані судді, інформація та документи, пов’язані з кар’єрою судді; інформація про ефективність здійснення судочинства суддею; інформація про дисциплінарну відповідальність судді; дані про відповідність судді етичним та антикорупційним критеріям. До суддівського досьє також додаються належним чином завірені копії документів, які підтверджують таку інформацію.

З текстом Положення можна ознайомитись тут.