flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформацію про рух справи можна дізнатись з веб-сайту суду

17 червня 2015, 11:41

              На виконання вимог Закону України «Про забезпечення права на справедливий суд», віднедавна на офіційних веб-сторінках судів України з’явився новий функціонал, завдяки якому стало можливо дізнатись інформацію щодо стадій розгляду судових справ.

 Відповідне посилання розташоване на правій панелі веб-сайту. Користувач може обрати спосіб пошуку інформації: за номером справи, за номером провадження, за назвою суду або за датою надходження справи.

Крім того, функціонал дозволяє переглянути всі судові рішення в обраній справі, внесені до Єдиного реєстру судових рішень.

Як повідомляється в розділі «Довідка та Правила відображення інформації по справах», у відповідності до ч. 3 ст. 6 ЦПК України, ч. 3 ст. 12 КАСУ, ч. 1 ст. 44 ГПК України та ч. 2 ст. 27, ст. 517 КПК України на веб-сторінці суду сторони процесу та суть справи не відображаються у справах:

про усиновлення;

про розкриття банком інформації, яка містить банківську таємницю;

про злочини проти статевої свободи та статевої недоторканності особи;

де обвинувачений неповнолітній;

де присутній хоча б один документ із забороною оприлюднення;

де клопотання у порядку Кримінального процесуального кодексу України, які розглядає слідчий суддя;

де скарги на дії, рішення чи бездіяльність слідчого, прокурора.

Відображення стадій розгляду справ ВСУ, ВССУ та АС м. Києва заплановано розробниками з 1 листопада 2015 року після запровадження обміну інформацією між вказаними судами та центральною базою даних автоматизованої системи.