flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обмін документів між судами буде здійснюватися виключно в електронній формі

18 червня 2015, 13:47

У майбутньому через персональний кабінет як сторона процесу, так і суддя зможуть переглядати процесуальні документи по справі. Фактично справи будуть переведені виключно в електронну форму, про це в ході роботи конференції «Судова реформа: стратегічне планування та подальші кроки» повідомив начальник управління інформатизації судів та судової статистики ДСА України.

Такі зміни обумовлені тим, що сторони та інші учасники процесу будуть оперативно та гарантовано отримувати інформацію від суду, достатньо лише мати доступ до Інтернету. А також це допоможіть економити бюджетні кошти та власні кошти громадян і вплине на більш якісну підготовку до судового процесу. Відповідні зміни вже внесені до господарського процесуального законодавства.

Начальник управління інформатизації судів та судової статистики ДСА України також зазначив, що за період запровадження електронного судочинства з вересня 2012 року і до червня 2015 року за заявами сторін судового процесу судами було надіслано більше 350 тисяч електронних документів. У разі повної відмови від паперового документообігу це дало би можливість зекономити 1,5 млн. грн. бюджетних коштів. В свою чергу в кримінальному та цивільному процесах судами було надіслано більше 1 млн. смс-повідомлень, така кількість могла би заощадити 10 млн. грн. бюджету.