flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Порошенко підписав Закон про поліцію

06 серпня 2015, 09:07

Закон набуде чинності через 3 місяці після опублікування і вводиться в дію поетапно

 

ПРАВОВІ ЗВІСТКИ

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про Національну поліції» (урядовий законопроект № 2822 ). Про це повідомляється на сайті Президента.

Закон був прийнятий Верховною Радою 2 липня. Він визначає правові основи організації та діяльності Національної поліції України, статус поліцейських, а також порядок проходження служби в НП. Національна поліція - це центральний орган виконавчої влади, який служить суспільству шляхом забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримки громадського порядку та громадської безпеки. Діяльність НП спрямовується і координується Кабінетом Міністрів через Міністра внутрішніх справ.

Закон набуде чинності через 3 місяці після опублікування, але частина норм почнуть діяти з 2017 року, частина - в день після опублікування. До кінця 2016 року поліції дозволяється використання службових посвідчень, бланків, печаток, штампів, логотипів та емблем міліції та МВС.

Відзначимо, так звана «київська поліція», що почала роботу з 4 липня, є патрульною службою і функціонує як структурний підрозділ МВС на підставі постанови Кабінету Міністрів від 20 травня 2015 № 314 . Положення про патрульній службі набуло чинності 17 липня. До 14 серпня триватиме набір нової патрульної поліції на Закарпатті і в Дніпропетровську.