flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочалося засідання Ради суддів України в режимі відеоконференції

25 лютого 2016, 12:31

Судді Бориспільського міськрайонного суду Київської області в режимі відеоконференції приймають участь в засідання Ради судів України.

Засідання Ради суддів України розпочалося з голосування за порядок денний. За основу за нього проголосували 24 члени Ради суддів, які беруть участь у засіданні.

Відтак, у зв'язку з тим, що на засіданні РСУ присутні представники Міністерства юстиції України – директор департаменту з питань люстрації Тетяна Козаченко та представник Громадської ради при Мінюсті Максим Маньковський, було прийнято рішення  друге питання порядку денного щодо виконання Закону України "Про очищення влади", розглянути першим.

 

З інформацією щодо виконання Закону України "Про очищення влади" перед членами Ради суддів України та присутніми виступив заступник Голови Ради суддів  Богдан Моніч. Зокрема, він зазначив, що станом на 1лютого 2016 року до Ради суддів України направили інформацію 612 місцевих загальних судів, що становить 90,3% від загальної кількості працюючих суддів. Штатна чисельність суддів у зазначених судах складає 7172 особи, фактична – 6308 осіб.

Заяви про проведення перевірки подано 6539 суддям (91,2%). Перевищення кількості поданих заяв над фактичною чисельністю суддів пов'язане з тим, що після подання відповідних заяв ряд суддів були звільнені з посад за загальними обставинами. Випадки неподання суддями заяв про проведення перевірки виявлено у 16 судах (42 особи). Так 13 заяв не подано суддями Луганського окружного адміністративного суду, 7 – суддями Апеляційного суду Донецької області, 6 – Донецького окружного адміністративного суду, 3– господарського суду Донецької області, 2 – Донецького апеляційного адміністративного суду. В інших судах, де виявлено випадки неподання заяв про проведення перевірки їх кількість становить по 1-й заяві на суд. В основному це суди, які розташовані на неконтрольованій території або були переведені з неї.

 

Щодо висновків про проходження суддями перевірки, то Богдан Моніч наголосив, що   у абсолютній більшості випадків судами та суддями виконано вимоги Закону України "Про очищення влади", а суддями вже отримано позитивні висновки про результати перевірки, передбаченої Законом України "Про очищення влади".