flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Кваліфікаційне оцінювання не пройшов кожен третій суддя

26 лютого 2016, 11:14

25 лютого 2016 року, перша група суддів закінчила проходження кваліфоценіванія.

Протягом останніх двох днів, 24 і 25 лютого 2016 року, починаючи з 09:00 у Вищій кваліфікаційній комісії суддів служителі Феміди з першої групи, які подали до Комісії заяви про обрання суддею безстроково та вже пройшли етап тестування 17 лютого 2016 року, проходили співбесіду.

За ці два дні встигли пройти співбесіду 18 осіб.

Як раніше вказувала «Судово-юридична газета», з 20 суддів першої групи на кваліфоценіваніе не прибув суддя Лариса Калініченко , в минулому займала місце заступника голови Голосіївського районного суду Києва, яка направила в Комісію телеграму про перебування на лікарняному. Сьогодні стало відомо, що Лариса Калініченко була звільнена указом Президента.

Також в кваліфоценіваніі з цієї групи взяв участь, звільнений 16 лютого 2016 року, суддя Бабушкінського райсуду Дніпропетровська Дмитро Чулінін .

Як уже повідомляла  «Судово-юридична газета» , 22 лютого 2016 року, на засіданні, ВККС прийшла до висновку, що оскільки Законом «Про забезпечення права на справедливий суд» передбачено, що первинне кваліфікаційне оцінювання проводиться з метою підтвердження можливості здійснення правосуддя у відповідному суді , то втрата статусу судді є підставою для припинення провадження у відношенні Дмитра Чулініна первинного кваліфікаційного оцінювання. Суддю виключили зі списків.

За результатами кваліфоценіванія першої групи підтвердили можливість працювати суддею 13 осіб:

Суддя Суворовського райсуду Херсона Ольга Бідніна не підтвердила можливість працювати суддею. Вона відсторонена і спрямована в Школу суддів для перепідготовки. Судді належить пізніше знову проходити оцінювання. Ольга Бідніна була не згодна з таким результатом. У той же час Сергій Козьяков вислухав суддю і пояснив позицію ВККС.

Крім цього, ВККС в зв'язку з необхідністю додаткового вивчення досьє оголошено перерву в кваліфоценіваніі суддів Тернівського райсуду Кривого Рогу Марини Камбулов , Вишгородського райсуду Київської області Олени Скарлат , Черкаського районного суду Черкаської області Олександра Суходольського і Хортицького районного суду міста Запоріжжя Світлани Шириною .