flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Держслужбовцям доплачуватимуть за ініціативність

13 квітня 2016, 13:01

Керівники державної служби в держоргані у межах економії фонду оплати праці мають право встановлювати державним службовцям додаткові стимулюючі виплати - надбавки за інтенсивність праці та за виконання особливо важливої роботи.



Це передбачено положенням про застосування стимулюючих виплат державним службовцям, яке затверджено постановою Кабміну від 6 квітня 2016 р. №289. Відповідна постанова набирає чинності одночасно із Законом про державну службу, тобто з 1 травня.

Надбавка за інтенсивність праці та надбавка за виконання особливо важливої роботи встановлюються державним службовцям у відсотках до посадового окладу.

Надбавка за інтенсивність працівстановлюється державним службовцям з урахуванням таких критеріїв:

1) якість і складність підготовлених документів;

2) терміновість виконання завдань, опрацювання та підготовки документів;

3) ініціативність у роботі.

В свою чергу надбавка за виконання особливо важливої роботи встановлюється державним службовцям з урахуванням таких критеріїв:

1) виконання завдань та функцій щодо реалізації пріоритетних напрямів державної політики, участь у розробленні проектів

нормативно-правових актів, проведення експертизи таких актів;

2) виконання роботи, що вимагає від працівника особливої організаційно-виконавчої компетентності та відповідальності, результатом якої є підвищення ефективності управління.

Державному секретарю Кабміну, державним секретарям міністерств, іншим керівникам державних органів та їх заступникам, які є державними службовцями, надбавки можуть встановлюватися за рішенням КМУ.

У разі несвоєчасного виконання завдань, погіршення якості роботи і порушення трудової дисципліни надбавки скасовуються або їх розмір зменшується.

Закон і Бізнес