flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Держслужбовці присягатимуть відстоювати суверенітет країни?

26 квітня 2016, 15:04

Депутат пропонує внести зміни в текст присяги державних службовців, додавши до неї слова щодо відстоювання такими службовцями суверенітету, незалежності і територіальної цілісності України. Все це через окремі прояви сепаратизму на місцевому рівні.



Це передбачено законопроектом №4514 "Про внесення змін до Закону України "Про державну службу" щодо внесення змін до тексту Присяги", який у ВР зареєстрував нардеп Ю.Бублик.

Зауважимо, новий Закон про державну службу набирає чинності з 1 травня цього року, та з огляду на те, що ВР збирається на пленарне засідання лише після травневих вихідних, внести відповідні зміни до Закону до набрання ним чинності депутати не встигнуть. Втім, якщо ідея їм сподобається, це можна зробити і згодом.

Також нардеп пропонує внести в текст присяги слова стосовно дотримання норм професійної етики. Таким чином словами присяги виглядатимуть наступним чином:

«Усвідомлюючи свою високу відповідальність, урочисто присягаю, що буду вірно служити Українському народові, дотримуватися Конституції та законів України, втілювати їх у життя, поважати та охороняти права, свободи і законні інтереси людини і громадянина, честь держави, відстоювати суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України, з гідністю нести високе звання державного службовця, дотримуватися норм професійної етики та сумлінно виконувати свої обов’язки.».

Закон і Бізнес