flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Земельний кодекс знову змінять

26 червня 2017, 13:54
Зміни торкнуться прав осіб, що успадкували землі, якими володів спадкодавець на праві постійного користування

Народний депутат Віталій Купрій пропонує внести чергові зміни в Земельний кодекс .

Зокрема, В. Купрій пропонує врегулювати проблемне питання, що виникає при спадкуванні земель, що перебувають у власності спадкодавця на праві постійного користування.

Необхідність прийняття даного законопроекту обумовлена тим, що до 2002 року земельні ділянки могли передаватися громадянам в постійне користування. Новим Земельним кодексом таке право для фізосіб передбачено не було. Тому громадяни, що успадкували такі земельні ділянки, змушені встановлювати своє право на них в судовому порядку.

Законопроектом запропоновано встановити першочергове право спадкоємців осіб, які мають у постійному користуванні земельні ділянки, на укладення договору оренди такої ділянки без проведення земельного аукціону.

На думку автора законопроекту, внесення відповідних змін забезпечить відновлення конституційних прав громадян України і позитивно вплине на економічний розвиток сільської місцевості.

Законопроект № 6594 «Про внесення зміни до Розділу X« Перехідні положення »Земельного кодексу України щодо першочергового права громадян України - спадкоємців осіб, що мали в постійному користуванні земельні ділянки, на оренду такої землі» зареєстрований у Парламенті 20 червня 2017 року.