flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома громадян та відвідувачів суду!

25 жовтня 2017, 16:14

В провадженні Бориспільського міськрайонного суду Київської області перебуває значна кількість позовних заяв та інших матеріалів різних категорій: цивільні, адміністративні, кримінальні, справи про адміністративні правопорушення та порушення митних правил. Крім того, кожного дня до суду надходить значна кількість нових позовних заяв та інших матеріалів.

На протязі 2015-2017 років у шести суддів, а саме: Кабанячого Ю.В., Величка В.П., Яковлєвої Л.В., Чирки С.С., Ткаченка Д.В., Туманової К.Л., які розглядають кримінальні провадження, справи про адміністративні правопорушення, справи про порушення митних правил цивільні та адміністративні справи, закінчився п’ятирічний строк призначення судді вперше.

Також, Зборами суддів Бориспільського міськрайонного суду Київської області прийнято рішення від 25.08.2016 року про покладення на всіх суддів Бориспільського міськрайонного суду Київської області повноважень слідчих суддів.

Станом на 25 жовтня 2017 року в Бориспільському міськрайонному суді Київської області четверо суддів здійснюють правосуддя. Ця обставина призвела до значного навантаження на суддів.

Судді Бориспільського міськрайонного суду Київської області, як і інші судді країни, поділяють прагнення держави та суспільства щодо відновлення довіри до судової влади, оскільки суспільна довіра й повага до судової влади є гарантією ефективності роботи судової системи, що є запорукою належного захисту прав громадян.

У цьому зв’язку, просимо Вас поставитися з порозумінням до складного становища, яке склалося в Бориспільському міськрайонному суді київської області та пов’язане із відсутністю повного штату суддів, які вповноважені на відправлення судочинства.